13 oct. 2012

Colorata toamna



Azi a fost frig si a plouat, vreme de hibernat, ati zice. Ei, nu-i chiar asa. Am facut decoratiuni pentru toamna, luni urmand ca acestea sa inveseleasca o clasa de scoala primara.


O sa incep prezentarea pe indelete, cu broscuta, pentru ca e si cel mai complicat de facut, dar si cea mai spectaculoasa ca rezultat final, tinanad cont ca am folosit doar ziare, lipici, acuarele si 2 margelute.

Cu rabdare, ceva indemanare, dar mai ales cu musculatura mai dezvoltata la palme, daca urmariti tutorialul, puteti face si voi o astfel de cutiuta.





Cosulet cu bogatii, fructe diverse uscate, vopsite si iar uscate. Puteti strange voi insiva tot felul de frunze si fructe din parcuri (o sa va mirati de cate grozavi gasiti astfel) sau puteti cumpara saculeti parfumati si alegeti de-acolo cele mai frumoase piese.







Sporul casei se face foarte usor, formand straturi de tot felul de condimente si seminte. "Ziguratele" se realizeaza impingand cu un betisor de frigaruie marginile interioare ale stratului dorit, pe rand.










 Felinarele sunt facute din rulouri de servete de bucatarie si de hartie igienica. Daca vi se pare complicat, urmariti tutorialul si o sa va umpleti casa de felinare. :)










Dovleacul este facut din fasii de hartie colorata. Capetele sunt prinse cu nasturi, intrucat nu am avut capse asa cum este prezentata realizarea lui in tutorial si distractia este sa ne folosim de orice gasim prin casa.









Dovleacul de agatat (neagatat) este facut dupa un model de aici.












Un alt model de dovleac de agatat este facut dupa acest tutorial.

















 Se ia o ciubotica de copil care are prostul obicei de a creste, se taie o draperie, se face o floricica in culori oarecum simbolice anotimpului si un aranjament din paie.
Paiele se strang in smocuri, se tin putin in apa ca sa se inmoaie, apoi de rasucesc pe un obiect lung si rotund. Se usuca cu foehul si se iau de pe suport.
Modelul pentru floricica/fundita il gasiti aici.













Ghirlanda de dovlecei din hartie lipiti pe funda de ambalat cadouri.
Carceii se fac infasurand fasii subtiri de hartie pe un betisor de frigaruie.









O sa va arat si "colectia" de dovleci placintari ciopliti si impopotonati, chiar daca sunt din decoratiunile unei toamne trecute. Pentru a-i putea ciopli delicat, am folosit o trusa de cutitase speciale pentru lucratul in lemn. Contururile formelor dorite le-am schitat inainte cu creionul direct pe coaja dovelacului. Restul e can-can!



 

 


Intrucat portocaliul isi pierde din spectaculozitate in 2 zile, va sfatuiesc sa procedati ca mine:

Supa crema







si

Placinta








2 comentarii: